bio-based ontwerpen
De reguliere bouw heeft een enorme impact op de natuur en ons bestaan. Onze generatie heeft de taak om na te denken over het inbalans dat bestaat tussen ons en onze natuur. Wij moeten kritisch nadenken over de manier waarop wij bestaan in een brede zin van het woord. Als bedrijf kunnen wij dit doen door na te denken over ruimtelijk ontwerp en de manier hoe deze ontwerpen gebouwd worden.
compact en bewust wonen
Als ontwerpers adviseren wij over de juiste grootte van een gebouw of ruimte voor het doel dat de opdrachtgever voor ogen heeft. Wij zien het nut in van klein wonen. Wij vinden onze uitdagingen vaak in tiny house projecten of micro-woningen en helpen opdrachtgevers graag bij het realiseren van woningbouw plannen.
Ook voorzien wij in het verduurzamen van uw woning doormiddel van een natuurlijk aanbouw, opbouw of verbouwing. Middels een natuur-inclusief ontwerp en een open begroting helpen wij bij het selecteren van de juiste bio-based bouwmaterialen met bijbehorende technische en financiële uitwerking. Dit geeft inzicht in bouwkosten; waar eventueel bespaard kan worden of waar plaats is voor zelfwerkzaamheid. Wij bieden hiermee concrete suggesties om bewust te bouwen op een natuurlijke manier, in balans met u en uw omgeving. Doelgericht advies voor een ademende woning met een damp-open gevel die fungeert als een huid.
ontwerpen met natuurlijke materialen
Wij bouwen en ontwerpen natuurlijk. Het logisch toepassen van natuurlijke bouwmaterialen is een uitgangspunt bij de start van elk onderwerp-proces. Kalkhennep, stampleem, houtvezelplaten of houtvezelisolatie, hout (eiken, inlands iepen, vuren, douglas of thermisch gemodificeerde gevels), stroplaten, leem (leem stucwerk of stamleem wanden) en kalk zijn veelvoorkomende materialen in onze bouwwerken. De schoonheid van een gebouw zit hem in zijn details; de momenten in een gebouw waar architectuur (vormgeving) en bouwkunde (techniek) samen komen. Dit vind men terug in synergie tussen onze vormgeving en techniek.
vorm en techniek in harmonie
Tektoniek is altijd een belangrijke kernfactor in de ontwerpen; het idee dat het gebruik en de ervaring van een bouwwerk expliciet gerelateerd zijn aan de materialisatie en het maken van een gebouw. Momenteel concentreren wij ons op het begrijpen van natuurlijke bouwmaterialen zoals aarde (leem), hout of kalkhennep en hoe deze kunnen leiden tot schoonheid en gezondheid.
ontwerpen met de omgeving als uitgangspunt
De natuur vormt tevens het uitgangspunt voor het vormgeven van ruimte. Onze vormgeving stimuleert de gebruiker zich bewust te zijn van onze omgeving. Wij hebben een nauw samenwerkingsverband met Hamer en Hark, voor het maken van boomhutten waarin gespeeld en geleefd kan worden. Bouwwerken van deze schaal geven de ruimte om gedetailleerd over dingen na te kunnen denken. Een boomhut is de belichaming van een synergie tussen mens en natuur. Het grondig bestuderen van de omgeving en de natuur ter plekke zorgt vormt altijd een basis voor een logisch ontwerp.